Tuesday, October 11, 2016

Sedikit luahan hati

Saya selalu cakap dengan sahabat saya..biarlah apapun orang nak buat pada kita, kita sebagai hambanya kena sabar dan terus bersabar. Mudah mudahan suatu hari nanti si dia akan mendapat hidayah dariNYA.

Kita ni sesama manusia, kenapa la masih ada perasaan dengki, busuk hati tambahan pula kita sesama seagama. Apalah sangat yang akan dia dapat kalau hanya sekadar kepuasan untuk melepaskan geram atau dendam.

Kita perlu ingat bahawa setiap manusia ada rezeki masing masing. Rezeki pada saya tidak tertumpu haya pada wang ringgit. Ianya mungkin dari segi kesihatan yang baik, anak anak yang baik, senang hati dan entah apa lagi yang baik baik. So tak perlu la kita mendengki sesama manusia dengan rezeki orang lain. Kalau dh ditakdirkan itu rezeki kita maka kita la yang punya, tapi kalau itu rezeki org biarkan lah orang tu punya. Jangan dipertikaikan lagi.

Jangan pulak nnt rezeki orang tapi awak pulak yang nak dapatkan imbuhan atau upah dari penat lelah org. Tak baik buat org macam tu, itu kan rezeki dia.

..so akhir kata. kita kena manfaatkan apa yang kita ada, jang usik atau ganggu kehidupan dan kebahagian orang lain kerana kita sendiri tak tahu entah esok entah lusa kita pula berada di tempat orang yang kita tak suka.

0 comments:

Post a Comment

Menara Condong Teluk Intan

Salah satu tarikan dia Teluk Intan Perak apalagi kalau tak menara condongnya. Asalnya menara condong ini ialah tangki air untuk menampung k...

 

lindazainal.blogspot.my Template by Ipietoon Cute Blog Design