Tuesday, August 27, 2013

2013..update terbaru

Aidilfitri 2013 @ Kg Kelubong, Pantai Remis Perak


Inilah satu satunya gambar yang ada di Aidilfitri 2013.  (huhuhu...)
Apa yang penting semua satu family ada gambar ini.
Tema kali ini adalah ....Blue



Cookies raya pulak macamana? Jom tgk..



Inilah CHOCOLATE CHIP COOKIES.

Actually this year first time saya buat cookies ini, walaupun
sebenarnya anak anak mmg sukakan chocolate chip tapi
biasalah kan..kalau org jual mahal giler tapi tak puas makan.

So apakata saya sharekan resipi kat sini, nak tak?

Bahan A
250gm butter
150gm gula castor
1 biji kuning telor
sedikit esen vanilla

Bahan B
230 tpg gandum
30gm serbuk koko
100gm coklat chip
50gm badam cincang (bakar dahulu)

Cara cara
1) Gaulkan semua bahan A, putar hingga kembang.
2) Campurkan bahan B, gaul sebati
3) sudukan kecil kecil ke dalam bekas pembakar dan bakar..
4) Siap untuk dimakan..

Senangkan. Bukan susah sangat nak buat cookies ni cuma
kena pandai pandailah meng 'olah' nya.
Selamat mencuba

0 comments:

Post a Comment

Cheese Tart

Sebelum ni selalu membeli sahaja kalau terasa nk makan cheese tart. Masa tu terfikir juga kenapa la mahal sangat harga cheese tart tu.. seke...

 

lindazainal.blogspot.my Template by Ipietoon Cute Blog Design