Skip to main content

Surabaya - Nov 2012









Siapa pernah pergi Surabaya?
Saya pergi last year November dengan En Hubby. Hehe.. tapi kan pergi berdua aje, tak bawa askar.
Inilah pertama kali pergi holiday tak bawa askar. Askar tinggal dengan parent kat hometown.

Alaaa..... bukan selalu buat mcm ni. Setahun sekali je.
So kat sini nak la share serba sedikit pasal Surabaya, tgk la gambar permandangan kat atas tu...cantik tak?
Banyak lagi pix nak share...

Tujuan utama ke Surabaya bukan untuk shopping sebenar benarnya kerana kami berdua suka tengok tempat orang. So inilah masanya peluang yg ada untuk melawat negara org.


Gambar ini semasa mendaki gunung berhampiran surabaya (actually dah lupa nama gunungnya..) untuk melihat matahari terbit. Percaya tak kalau sy katakan waktu gambar ini ditangkap jam menunjukkan pukul 5 pagi. Mcm tak percaya kan..

Muka penat mendaki gunung, saya tak penat sbb saya tunggang kuda..kahkah.
Kesian abg..

Cantikkan permandangan kat belakang tu..lepas ni kita daki gunung tu pulak ye. Jom..


Inilah kuda yg bawa naik naik gunung tu. Macam tak percaya si kuda ni kuat.


Hubby berposing ditangga menuju ke kawah gunung berapi. Siapa tahu berapa total anak tangga tu..
...ada 250 anak tangga.


Samada percaya atau tidak, hakikatnya saya berjaya menaiki anak ke yg sebanak 250 itu...
yes..yes.. walaupun berat badan ada lebih sikit. Hehe..




Comments

Popular posts from this blog

Nasi Impit Goreng

Tidak semua orang tahu bahawa bila ada nasi impit yang ada saki baki tu kita boleh jadikan ianya lebih mengancam.

Yelah kan...daripada kita buang aje. Dulu saya pun tak tahu juga tapi bila ada ternampak ada kalangan rakan rakan yg membuatnya saya pun apalagi try la juga.

Resepi yang sangat senag untuk dicuba.

Bahan bahannya

Lebihan nasi impit (potong dadu)
Segengam ikan bilis
5 ulas bawang merah
Cili Kering (blender halus)
1 ketul kiub ayam
sedikit garam.


Caranya

1) Potong dadu nasi impit tersebut.
2) tumbuk halus ikan bilis, bawang merah.
3) Kemudian tumiskan cili,setelah garing masukkan ikan bili & bawang yg telah ditumbuk lumat.









Syukur..alhamdulillah

Mensyukuri segala apa yang telah dilimpahi NYA kepada kita.
Bersyukurlah dengan apa yang kita ada sekarang daripada
merungut dengan apa yagn ada.

Apa apapun pilihan ditangan kita, kerana kita merancang tapi dia menentukan.

Aidilfitri 2016 @ Batu Pahat

Raya Aidilfitri 2016 @ Batu Pahat. Bila ditenung tenung...dah besar semua  anak anak ibu rupanya. Habis tu umur ibu dgn abah pun dh semakin berubah setiap tahun kan.. Tapi apa yang penting semua baju raya anak anak perempuan ibu yang jahit. Ha..itu yang penting. Hampir setiap tahun ibu akan jahit kan baju anak anak ibu, bukan setakat raya je kalau nak masuk sekolah pun ibu jahit kan.
Tak sia sia ibu belajar menjahit dulukan. Kalau tidak dh tentu setiap kali nak buat baju ibu kena cari tailor. Alhamdulillah atas rezeki  yang Allah berikan kepandaian untuk menjahit. Patut la senyum lebar je..hehe