Tuesday, September 10, 2013

Surabaya - Nov 2012









Siapa pernah pergi Surabaya?
Saya pergi last year November dengan En Hubby. Hehe.. tapi kan pergi berdua aje, tak bawa askar.
Inilah pertama kali pergi holiday tak bawa askar. Askar tinggal dengan parent kat hometown.

Alaaa..... bukan selalu buat mcm ni. Setahun sekali je.
So kat sini nak la share serba sedikit pasal Surabaya, tgk la gambar permandangan kat atas tu...cantik tak?
Banyak lagi pix nak share...

Tujuan utama ke Surabaya bukan untuk shopping sebenar benarnya kerana kami berdua suka tengok tempat orang. So inilah masanya peluang yg ada untuk melawat negara org.


Gambar ini semasa mendaki gunung berhampiran surabaya (actually dah lupa nama gunungnya..) untuk melihat matahari terbit. Percaya tak kalau sy katakan waktu gambar ini ditangkap jam menunjukkan pukul 5 pagi. Mcm tak percaya kan..

Muka penat mendaki gunung, saya tak penat sbb saya tunggang kuda..kahkah.
Kesian abg..

Cantikkan permandangan kat belakang tu..lepas ni kita daki gunung tu pulak ye. Jom..


Inilah kuda yg bawa naik naik gunung tu. Macam tak percaya si kuda ni kuat.


Hubby berposing ditangga menuju ke kawah gunung berapi. Siapa tahu berapa total anak tangga tu..
...ada 250 anak tangga.


Samada percaya atau tidak, hakikatnya saya berjaya menaiki anak ke yg sebanak 250 itu...
yes..yes.. walaupun berat badan ada lebih sikit. Hehe..




0 comments:

Post a Comment

Cheese Tart

Sebelum ni selalu membeli sahaja kalau terasa nk makan cheese tart. Masa tu terfikir juga kenapa la mahal sangat harga cheese tart tu.. seke...

 

lindazainal.blogspot.my Template by Ipietoon Cute Blog Design