Friday, November 1, 2013

Kuching, Sarawak

Bila dapat aje peluang ke Kuching, Sarawak saya memang tidak akan lepaskan. Peluang ini tidak akan datang selalu. So apalagi kan, walaupun hanya 3 hari 2 malam tapi amat berbaloi.


Macam biasa 1st snap mestilah gambar pemandangan yg cantik ini. Gambar ini saya snap masa betul betul ada dekat tepi Kuching Waterfront. Jam menunjukkan pukul 6.30petang masa ini, tapi pada sesiapa yang belum pernah ke Sabah dan Sarawak, keadaan di East Malaysia mmg akan cepat gelap sama la juga keadaan di Indonesia. So tak heranlah kalau pukul 6 pagi pun dah terang benderang.


 
Inilah segala jenis cenderahati cenderahati yang ada dijual disepanjang Waterfront itu.
Boleh rambang mata juga kalau sapa sapa yang nak beli souvenir tu kan.




Inilah salah satu bag yang mak saya suka. Actually dulu family ada mmg pernah menetap dia Sarawak. Maklumlah abah saya seorang tentera, jadi selalunya mmg kita org selalu berpindah randah kalau abah naik pangkat.




Selain dari rantai dan gelang yang diperbuat dari manik manik cantik  terdapat juga segala rempah rempah seperti lada putih dan lada hitam sawarak.









Inilah rupa sampan yang akan membawa saya ke seberang untuk melintasi waterfront Kuching.
Kalau nak keseberang sana boleh juga kalau ada kenderaan tapi masa saya sampai sana tak ada sesiapa nak sudi membawa untuk makan malam maka dengan paksa rela saya pun naik lah sampan tu untuk keseberang sana....
Hanya di seberang sana sahajalah ada banayk kedai makan dan yagn penting harganya murah.



Kawan saya sempat la juga snap pix saya yang hampir pucat lesi disebabkan oleh tiada kepandaian berenang sebenarnya...takut tenggelam la katakana. hehehe
 
 
 
 
 
 

0 comments:

Post a Comment

Puding Roti

Sepanjang hari tak masuk dapur hari ni.. Kadang kadang mood memasak tak ada. Tapi malam ni terasa macam nak makan sesuatu la pulak. Pergi ...

 

lindazainal.blogspot.my Template by Ipietoon Cute Blog Design