Skip to main content

Mazola

Dulu zaman sekolah sebut biskut mazola memang la famous. Opah atau mak kita akan sibuk buat biskut tu. Bukan setakat biskut mazola aje, ada batang buruk, kuih bangkit, bahulu.

Kalau cuti sekolah kita pakat pakat buat biskut. Mana pernah pun beli biskut ni semua. Tak ada lah istilah nak order biskut raya pun. Sapa seangkatan dengan saya mesti setuju kan.. mak kita dulu mana suka nak beli. Dia org mesti nak buat jugak.

Saya ni tak la pandai sangat pun bab biskut ni semua tapi kita kena la rajin belajar atau cari kat mr google. Sedut ilmu apa yang patut la katakan. Sbb tu la terrajin nak buat mazola. Dan ada pulak berkenan nak beli






Alhamdulillah. Setakat ini Biskut Mazola Marvelous saya ni ada juga permintaan.
Berkat kesabaran belajar dengan chef chef yang dah popular


Comments

Popular posts from this blog

Nasi Impit Goreng

Tidak semua orang tahu bahawa bila ada nasi impit yang ada saki baki tu kita boleh jadikan ianya lebih mengancam.

Yelah kan...daripada kita buang aje. Dulu saya pun tak tahu juga tapi bila ada ternampak ada kalangan rakan rakan yg membuatnya saya pun apalagi try la juga.

Resepi yang sangat senag untuk dicuba.

Bahan bahannya

Lebihan nasi impit (potong dadu)
Segengam ikan bilis
5 ulas bawang merah
Cili Kering (blender halus)
1 ketul kiub ayam
sedikit garam.


Caranya

1) Potong dadu nasi impit tersebut.
2) tumbuk halus ikan bilis, bawang merah.
3) Kemudian tumiskan cili,setelah garing masukkan ikan bili & bawang yg telah ditumbuk lumat.









Syukur..alhamdulillah

Mensyukuri segala apa yang telah dilimpahi NYA kepada kita.
Bersyukurlah dengan apa yang kita ada sekarang daripada
merungut dengan apa yagn ada.

Apa apapun pilihan ditangan kita, kerana kita merancang tapi dia menentukan.

Aidilfitri 2016 @ Batu Pahat

Raya Aidilfitri 2016 @ Batu Pahat. Bila ditenung tenung...dah besar semua  anak anak ibu rupanya. Habis tu umur ibu dgn abah pun dh semakin berubah setiap tahun kan.. Tapi apa yang penting semua baju raya anak anak perempuan ibu yang jahit. Ha..itu yang penting. Hampir setiap tahun ibu akan jahit kan baju anak anak ibu, bukan setakat raya je kalau nak masuk sekolah pun ibu jahit kan.
Tak sia sia ibu belajar menjahit dulukan. Kalau tidak dh tentu setiap kali nak buat baju ibu kena cari tailor. Alhamdulillah atas rezeki  yang Allah berikan kepandaian untuk menjahit. Patut la senyum lebar je..hehe