Tuesday, October 8, 2013

Muzium Chocolate

Haaa Muzium Chocolate! Ada ke? Kat mana?
Itulah soalan pertama saya tanya bila terima surat dari anak bongsu mengenai lawatan ke muzium chocolate.

Maklumlah kan tak pernah tahupun selama ini ada muzium utk chocolate..haha kelakar pun ada.
Selalunya kalau nak beli chocolate murah kita pergi langkawi  aje kan..

Jadi jangan lepas kan peluang ini. Saya pun joinlah lawatan anak anak sekolah kemas ke tempat tempat yang telah dirancang.


Inilah bahagian depan bangunan Chocolate Muzium tersebut yang terletak di Kota Damansara,
actually ia adalah bangunan kilang yang direka bentuk semula seolah olah macam sebuah muzium.



Sebelum kedatangan kami, pihak guru telah sedia membuat appointment jadi tidak lah mendatang masalah untuk masuk. Lagi bagus pula bila disertakan dgn seorang chef yang akan meng 'intertain' kanak kanak ini. Penerangan mengenai asal usul coklat dan sebagainya.

 
 

Jenis jenis coklat dan juga jenis jenis kacang yang menjadi salah satu teman baik coklat.


Sesi penerangan cara cara nak buat coklat kepada kanak kanak., kaum ibu juga turut mendengar.





Dan sedikit perkongsian kebaikan coklat untuk tatapan sesiapa yg belum berkesempatan melawat muzium coklat tersebut.


1 comments:

  1. Done follow sini no. 91...
    Heee.. salam kenal..
    Sudi ke follow teman balik...?
    Heeee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    ReplyDelete

Puding Roti

Sepanjang hari tak masuk dapur hari ni.. Kadang kadang mood memasak tak ada. Tapi malam ni terasa macam nak makan sesuatu la pulak. Pergi ...

 

lindazainal.blogspot.my Template by Ipietoon Cute Blog Design