Wednesday, April 19, 2017

Lempeng Kepala & Sambal Ikan Bilis

Hari minggu adalah hari keluarga. Kami satu family duduk semeja makan pagi, tengahari dan makan malam bersama. Bila lagi nak makan bersama kalau tidak hari sabtu dan ahad kan..

Ahad yang lepas saya buat lempeng kelapa untuk sarapan. Lagilah sedap dibuat pula sambal ikan bilis. Sampai tak sedar la 1/2kg tepung boleh habis. Tapi bukan makan sorang tau, kami makan 5 beranak.




Saya sharekan resipi lempeng kepala cara saya :

1 biji kepala parut (kalau boleh kelapa parut yg putih)
500gm tepung gandum
1 biji telor
1/2 kiub knor
Sedikit gatam
1-2 cawan air(bancuh pekat sangat)


Selamat mencuba!









0 comments:

Post a Comment

Cheese Tart

Sebelum ni selalu membeli sahaja kalau terasa nk makan cheese tart. Masa tu terfikir juga kenapa la mahal sangat harga cheese tart tu.. seke...

 

lindazainal.blogspot.my Template by Ipietoon Cute Blog Design